Sunday, June 2, 2013

kampung#19


Assalamualaikum sihat semua? sihat,angguk alhamdulillah kalau dok sihat p makan ubat ye^-^

kampung memang tepat menenangkan fikiran malahan juga mengenyangkan perut kito ni ye >.< tu sebab kito suka kampung kito... kampung kito kampung bintangor,sarawak around 1jam dari sibu-bintangor ni sampai lah...

Rumah kampungku

pemandangan luar subhanallah

asal kito cakap yang menenangkan fikiran? sebab belum ada rezeki nak p traveling lagi so travel p kampung kito je lah..eh kinding...dok kampung x ramai orang so x bising sangat mcm bandar sekarang eh sibuk2 semua kan kan kan? korang setuju? semua nak kerja duniawi mcm kito ni astaghfirullahalazim :') sibuk kito mesti ingat Allah juga,sebab Allah yang beri kita rezeki@nikmat semua..bersyukur k...btw dok kampung menenangkan sebab banyak budak2, kito suka budak... yelah kito anak bongsu x ada adik,anak buah pun belum.. korang doakan lah k... Aamiin,inshaaAllah

mengenyangkan perut lah kalau balit kampung memang perhhh sukar untuk bekata2 nikmat Allah berikan ni...raya tahun lepas 2012 balik raya.. abang kito jumpa satay cucuk dalam ice-box banyakkk sangat ada satay ayam@daging...abang siti apa lagi p tukar baju melayu dia eh takut kotor bau kata dia..mahal katanya...

abang buat x sabar2 nak panggang satay tu...kito diri tepi dia terliur2 dah

Banyakkk x??? kalau jual ni boleh untung beratus-ratus dalam genggaman ni

satay...tu hitam hangus sebab kelekaan kito x jaga api betul2..satay kito jadi hitam legam ho aloh

terliur lah wei, korang nak? nanti kita postkan k...beri address mimpi korang kan kito k^-^

hangus2 pun crispy yummy juga...smpai sekarang masih terasa kat lidah ni >.<

satay terbaikkk sedap smpai mengigit lidi satay tu...bercucuk2 juga kito makan smpai bonda kita suruh tapau kalau nak lagi.. kito buat muka x malu simpan satay dalam plastik besorrr eh jahat..tamak halobaaa lah... pastu kito p rumah bonda wo kito eh ada buah lahhh apa ke nama buah mata kucing ke apa entah...tapi x banyak pun sebab kitorang lambat datang,bonda cerita semalam  banyak buah ni yang dah masak tapi dah dirasmikan oleh para dato-dato yang terhormat dah.. oh so bad hah!

banyak buah tapi buah belum masak ada lah

eh bonda wo kito buat rojak buah lah yummy makan lagi...kan kito dah cakap kalau dok kampung memang makan x dapat miss lah... rezeki jangan ditolak kan kan kan? 

sedap dan sihat

ok lah...kito dah cerita kisah kampung kito...korang ada kisah kampung korang? kalau ada post link kat comment k nanti kalau rajin kito bacakan k^-^ kito asal dari kampung,kito sayang kampung kito..sayang mak nek kito yang comel^-^

LOVES ME,LOVES U,LOVE ALLAH

tatatititutu
terimakasih
#sitifaizahraini


ohh may follow@subscribe my keeks #sitifaizahraini2


I'm hopefully this post doesn't annoys anyone^-^

No comments:

Post a Comment

♥ Terimakasih sudi baca post ni^-^
♥ kekomen jer baik/buruk^-^
♥ in shaa Allah 'asap' saya balas^-^