Thursday, June 6, 2013

i'm blank #20


Bismillah...Assalamualaikum...

i'm blank ok ternyata blank langsung aku hari ni...macam orang setengah bangun setengah tidur...serius aku pun tak tau la apa yang menyebabkan aku jadi blank harini...ini yang menyebabkan mood aku tak berapa nak gumbirooo ni... senyum yang ado je.. #mengeluh

so hari ini kitorang pergi makan2 lagi kat #RED CARROT lagi dan lagi sebab nak sponser my bff makan sana walau ala kadar je tapi mengenyangkan perut kitorang... pakaian alar kadar jer.. pendek kata aku sampai awal kat lokasi so aku p la dulu farmasi guardian berdekatan nak beli losyen tapi lain pula beli yang disebabkan c&c pencuci muka dah habis so aku hambek lah satu..mahal $6 lebih 50ml je alahaiii dan ada beli mentosss tu pun tersalah beli, pandai pula aku p beli yang action mint tu berangin mulut^-^

dah habis beli aku pun p lah red tapi diorang belum smpai then aku masuk terus lah sebab aku takut berdiri  sorang2 macam patung promosi kat luar tu, takut ada spy dok tengok2...naik tangga terus aku p cari tempat cantik..aku pun tarik kerusi selamber jer duduk ayu.. then tak lama tu ada waiter datang beri segala bala order yang banyak..pastu dia pergi dengan senyuman, aku x kedekut aku senyum lebar kat dia.. then aku tengok lah kertas order yang dia kasi tu...terbeliak mata tengok, ko tau?ko tau tak apa dia tulis kat kertas order tu??? blank terus otak kito tau >_<

VIP aku duduk kat meja vip serius aku tak tahu yang tu meja vip, rasa malu rasa bersalah pun ada dan aku blank kejap samada nak angkat tukar tempat lain or nak dok jer buat biasa tu sebab diorang tak tulis pun meja vip...nasib baik tak ada org reserve meja tu mana tau ada Datin Dato Tan Sri or anak Dato aihhh tak ke paparazi nanti.. x kisah lah, aku duduk jer sambil balek2 menu list tu..subhanallah tak terpilih kito ni wei,berkali2 juga aku balek2 menu tu dan berkali2 juga waiter tadi datang nak tengok aku dah habis order ke tidak... haiyoyo...aku x tau nak order apa then aku order makanan yang sama macam dulu.. sweet sour fish fillet with steam rice dan minuman aku order magic rainbow dan mineral water.. aku letak tepi menu tu dan tunggu tunggu dan terus menunggu ladies and gentlemen ni datang...dah lah aku vip ni >_< oppsss

lebih kurang 10 minit juga lah aku blank tak tau nak buat ape menunggu diorang datang..aku selca lah alahai...tak lama tu diorang sampai penat aku menunggu dan aku tersangat laparrr..dah habis order semua tak sampai brapa minit air sampai... air aku cantik dah namanya rainbow dan yang warna warni tu jelly yang warna warni gitu...

lepas habis makan kitorang pun balik rumah..dan aku belum balik lagi nak p beli ikat rambut pastu p watson beli c&c toner tapi tengok harga terus putus selera nak beli...aku pun beli mini wet tissue watson yang first time aku pakai terserlah harummm bagai bunga di taman sangat tenang...ada lah bual2 sikit dengan cashier watson suruh aku buat member card watson alahai dah aku selalu cuai nak pegang card banyak2..lain kali jer lah buat kan bleh... aku jawab senyum senggih2 kata tak pe lah^-^

memandangan aku teringat kat bapak aku suka ayam KFC..aku pun p beli ayam untuk bapakku yang terhebat ini...sebab sayang kat bapak lah aku beli fav food ayoh kan... kan tak lama hari bapa, hari-hari hari ibubapa...sayang dua insan terhebat kito ni... kito order 5 pieces spicy chicken jer sebab duit tak cukup nak beli chezzy wedges untuk ayoh...tak pe lah, nanti masak sendiri kat rumah untuk bapak ok kan kan kan...

dan ito dah letih kito pun balit lahhh masuk kereta bawa kotak kfc, bapak dah senyum2 faham... family ayam kfc ke??? semua orang suka spicy ayam kfc kan #love

ohhh btw KFC ada promotion discount untuk breakfast meal...ada kupon discount untuk korang, bleh lah korang sarapan kat kfc ni... aku makan roti sapu kaya or roti crackers celup kopi teh panas jer kalau special nasi goreng or cucur comel kita buat #muntah

i'm blank with nonthing to do..so i'm just wrote what have in my mind... Ya Allah berikan ketenangan jiwa kepada ku Ya Allah^-^



THE END


LOVES ME,LOVES U,LOVE ALLAH


terimakasih
#sitifaizahraini

Do follow@subscribe my keeks #sitifaizahraini2

I'm hopefully this post doesn't annoys anyone^-^

Sunday, June 2, 2013

kampung#19


Assalamualaikum sihat semua? sihat,angguk alhamdulillah kalau dok sihat p makan ubat ye^-^

kampung memang tepat menenangkan fikiran malahan juga mengenyangkan perut kito ni ye >.< tu sebab kito suka kampung kito... kampung kito kampung bintangor,sarawak around 1jam dari sibu-bintangor ni sampai lah...

Rumah kampungku

pemandangan luar subhanallah

asal kito cakap yang menenangkan fikiran? sebab belum ada rezeki nak p traveling lagi so travel p kampung kito je lah..eh kinding...dok kampung x ramai orang so x bising sangat mcm bandar sekarang eh sibuk2 semua kan kan kan? korang setuju? semua nak kerja duniawi mcm kito ni astaghfirullahalazim :') sibuk kito mesti ingat Allah juga,sebab Allah yang beri kita rezeki@nikmat semua..bersyukur k...btw dok kampung menenangkan sebab banyak budak2, kito suka budak... yelah kito anak bongsu x ada adik,anak buah pun belum.. korang doakan lah k... Aamiin,inshaaAllah

mengenyangkan perut lah kalau balit kampung memang perhhh sukar untuk bekata2 nikmat Allah berikan ni...raya tahun lepas 2012 balik raya.. abang kito jumpa satay cucuk dalam ice-box banyakkk sangat ada satay ayam@daging...abang siti apa lagi p tukar baju melayu dia eh takut kotor bau kata dia..mahal katanya...

abang buat x sabar2 nak panggang satay tu...kito diri tepi dia terliur2 dah

Banyakkk x??? kalau jual ni boleh untung beratus-ratus dalam genggaman ni

satay...tu hitam hangus sebab kelekaan kito x jaga api betul2..satay kito jadi hitam legam ho aloh

terliur lah wei, korang nak? nanti kita postkan k...beri address mimpi korang kan kito k^-^

hangus2 pun crispy yummy juga...smpai sekarang masih terasa kat lidah ni >.<

satay terbaikkk sedap smpai mengigit lidi satay tu...bercucuk2 juga kito makan smpai bonda kita suruh tapau kalau nak lagi.. kito buat muka x malu simpan satay dalam plastik besorrr eh jahat..tamak halobaaa lah... pastu kito p rumah bonda wo kito eh ada buah lahhh apa ke nama buah mata kucing ke apa entah...tapi x banyak pun sebab kitorang lambat datang,bonda cerita semalam  banyak buah ni yang dah masak tapi dah dirasmikan oleh para dato-dato yang terhormat dah.. oh so bad hah!

banyak buah tapi buah belum masak ada lah

eh bonda wo kito buat rojak buah lah yummy makan lagi...kan kito dah cakap kalau dok kampung memang makan x dapat miss lah... rezeki jangan ditolak kan kan kan? 

sedap dan sihat

ok lah...kito dah cerita kisah kampung kito...korang ada kisah kampung korang? kalau ada post link kat comment k nanti kalau rajin kito bacakan k^-^ kito asal dari kampung,kito sayang kampung kito..sayang mak nek kito yang comel^-^

LOVES ME,LOVES U,LOVE ALLAH

tatatititutu
terimakasih
#sitifaizahraini


ohh may follow@subscribe my keeks #sitifaizahraini2


I'm hopefully this post doesn't annoys anyone^-^

Saturday, June 1, 2013

CUTI nak buat apa? #18

Bismillah..Assalamualaikum korang sihat? *angkat2 kening


sekian berkurun ke brapa dah aku x update blog :') tersangat menyibukkan diri yang sbnrnya x sibuk gila pun..ohh saja-saja membuat masa.. Alhamdulillah exam sem'2 berjalan dgn lancar,x gelabah lebih lepas exam tutup mulut rapat2 dah x nak ingat apa yang aku merapu merapak dlm kertas exam tu..apa2 pun tawakal kat Allah.. korang doakan siti k..harap lulus dengan cemerlang..Aamiin,inshaaAllah^-^

ehhh cuti sekolah dah seminggu berlalu dan aku hambik peluang hebat ni nak rehat dan berblogging join event dapat hadiah free comel2 dari korang^-^ ada juga hasil mengisi masa lapang time cuti2 cangini kan kan kan...eh melampau siti ni

x merasa cuti nin nak p travel mana2. nak dok rumah jer lebih jadi big boss..siti jadi masterchef di rumah jadi pembantu memasak.. dan dan dan cuti ni la masa terluang nak buat kek@biskut semua.. wah rindunya siti kat alat2 buat kek siti..lama x panaskan oven kek tu dan harum2 kek subhanallah nikmatnya rasa tenang je...

ok lah siti nanti siti post lagi k...bnyak cerita nak cerita tapi time nak taip idea dah hilang >.<'' rasa geram sangat tapi kita kan manusia mudah lupa nanti barulah kita ingat kan...


"sentiasa bersyukur,nikmat Allah kita pinjam"


terimakasih
#sitifaizahraini

I'm hopefully this post doesn't annoys anyone^-^