Friday, March 29, 2013

hati-hati#17

Assalamualaikum wahai pembaca-baca sekalian... #jawab salam dalam hati


Lamanya aku tak bersua muka dengan mu mu mu.. sihat semua..yang sihat Alhamdulillah dan yang tak sihat minum banyak air jangan lupa telan ubat pahit >.< sedappp smpai menjilat jaring tau... ok ok ok apa yang aku merepek kerepek ni... back to topic that we should talks

macam pelik kan apa yang nak hati2 nya?mai dekat..baca elok2 jangan miss satu pun...

terutama kat kaum hawa-hawa sekalian alam.. korang pencinta setia pakai kain labuh atau lebih dikenali long skirt x? ni nak cerita kisah aku, dulu first time pakai kain labuh jalan-jalan p makan dengan ladies kat sebuah mall ni..aku memang kekok sikit sebab labuh dah macam kain sapu lantai dah dan payah nak jalan laju2. nanti kalau laju xpasal posing ayu depan orang ramai..eh jangan malunyaaa.


Dengan kain labuh tu aku turun eskeletor (entah betul x ejaan tu) ala yang binatang tangga bergerak tu. payah kalau kain labuh tau. saat paling memalukan berlaku kat aku. eh aku xtau ada dok orang tengok gelak kat aku.

tau apa berlaku?

cer teka tekaaa

ni mesti pernah berlaku kat korang kan kan kan? #angkat2 kening

eskeletor tu nak telan kain labuh aku. lapar sangat lah tu. malunya aku. tengah syok tengok kanan kiri kedai tepi2 xperasan yang kain dah kena telan eskelet.

aku dengan muka biasa slamber je tarik kain aku tanpa pengetahuan kawan aku kat depan aku. kenapa aku kat belakang sebab aku takut naik eskelet tu. bergerak bukan main laju payah nak pilih tangga mana satu nak naik dulu.

nasib aku perasan dan nasib kain aku tak ditelan habis dengan eskelet bernyawa tu. lepas dpat tarik kain,aku lega sangat sangat syukur nasib baik dapat tarik keluar dan dan dan tak payah panggil pak cik mekanik nak bukak mesin eskelet tu. kalau tak malu lahhh merah muka menyala lampu kelip-kelip tau. nanti jadi isu sensasi kat facebook/news bertajuk " seorang wanita tersangkut kain di eskeletor dan pihak berkuasa terpaksa membuka mesin tersebut " ehhh jangan..minta jauh jauhkan.

start dari kes tu aku jarang nak pakai kain labuh. trauma kot eish sayang kain labuh aku. simpan jadi koleksi dah. hanya pakai masa pergi santai berpantai je.

k korang. ada masa kita bersua muka lagi k^-^




hidup mudah biar mudah,jangan kita yang susahkan




waa'laikumussalam
terimakasih
#sitifaizahraini

I'm hopefully this post doesn't annoys anyone^-^

Tuesday, March 12, 2013

shasyalove#16

Assalamualaikum...bismillah


siti rindu berblogging

maaf sangat2 kat followers siti

inshaaAllah kalau siti ada masa cukup siti berblogging

banyak sangat topik siti nak cerita

alamaknya basi lah cerita siti ni

rindu korang

rindu nak baca bloggers yg lain

apa2 pun siti doakan siti dipermudahkan segala urusan dunia akhirat

Aamiin,inshaaAllah

Ladies shasyalove

siti dapat banner ni dari google

awesome kan kan kan

siti tacap2 sikit

cantik tak?

tengoklah siapa yang buat

ehhh,perasan lebih pulak siti menyampah tengok

^-^


click
facebook shasya 


Lovemiss u u u



terimakasih
#sitifaizahraini

I'm hopefully this post doesn't annoys anyone^-^