Monday, December 10, 2012

tak sabarrr#5


Bismillahirahmanirahim...assalamualaikum...


Apa perasan korang kalau dah lama sangat xjumpa dengan bestfriends korang lepas SPM semua berpisah??? ofcos lah super excited kan kan kannn.

Lepas kita orang spm(2011) jarang sangat dapat jumpa ada yang masuk maktab - Universiti dan aku masih di zaman persekolahan tapi ada kelainan sikit lah.

Almaklum lah senior sikit dan tahun depan lebih senior lagi sebab dah masuk kelas upper 6^-^ macam cepat masa berlalu makin ke-kakak-an aku ni...aduh...

Ye,aku budak Pra-U STPM(2012) kelas L6A1 aku ambil subjek pengajian am,bahasa melayu,ekonomi,geografi dan muet.

susah memang susah.

belum lagi tahap degree lagi atas lagi dan atas lagi.

kesusahan tu lah pengorbanan dan ujian yg Allah kurniakan kan?

kalau makin senior makin lah susah,aku x kata yg time junior tu xsusah tapi makin kita meningkat tinggi makin banyak perkara baru yang kita x tahu kita belajar.
kalau dah belajar,faham kan mudah jadinya.


sesusah mana pun aku cuba untuk belajar,kalau jatuh terus bangun dan bangun.

tipu lah kalau aku cakap yang aku rajin,rajin buat sementara adalah pastu buat hal lagi oh degil betul kau siti tapi kalau bab angan2,tu aku memang rajin lar^-^

Aku bantah kalau ckgu bagi assignment bnyak,terlewat hantar,xhantar dan sebagainya.

jangan ikut perangai aku,selalu derhaka kat cikgu,eish eish eishhh '' x baik tau '' astaghfirullahalazim..xnak derhaka lagi dah,inshaaAllah

Dah2 sambung cerita pasal bestfriends aku lagi.

ketawa,menangis,suka duka semua kita org dah lalui. kita org selalu gaduh tapi itu lah ertinya kawan kan?

macam suami isteri/awek pakwe. mesti lah ada gaduh kecil kan atas salah faham.  kita org memang gila-gila sikit,usik2 sesama,like to share our food dan makan sama2 semuanya sama2 lah  dan yang paling penting kita org ni suka bergambar. ye lah buat kenangan kan. cuci gambar simpan dalam photo album pastu tua2 nanti xda gigi senyum terkehek2 tengok gambar dulu. oh sweet

itulah ertinya kawan susah senang sesama.

Janji kita org walau apa yg berlaku kita tetap kawan.Aamiin,inshaaAllah dengan izin Allah.

Lastweek diorang ajak hang-out tapi aku ada problem sikit dan kewangan merosot :'( kesiannn

so bad,aku cancel plan tu atas sebab tersebut tapi aku dah plan kat diorang nextweek kita org hang-out k.

so this weekend we'r plan hangout with long time no see my awesome ladies,inshaaAllah

Yeaahhh,hopefully lah.

sayang dan rindu sangat2 kat diorang hanya Allah yang tahu what I'm feel right now^-^


 Dirah,mira,nisah,watie,dan pipah  thier'r my ladies bestfriends ever and we have group name call SHASYA

can't wait date with them wiwiwittt..inshaaAllah

nanti aku update pasal our date k^-^



kawan juga umpama pendorong kita,lebih ramai kawan lebih bagus.
terimakasih^-^
#sitifaizahraini

I'm hopefully this post doesn't annoys anyone^-^

No comments:

Post a Comment

♥ Terimakasih sudi baca post ni^-^
♥ kekomen jer baik/buruk^-^
♥ in shaa Allah 'asap' saya balas^-^